понеделник, 16 май 2011 г.

Бързи кредити


Кредитирането днес е вече част от ежедневието ни: купуваме жилища с кредит, караме лизингови автомобили, изплащаме мебелите си на части, вземаме заем, за да развием фирмата си или за да купим нови земеделски площи за фермата. Сферата на получаване и даване на кредити е една от най-динамично развиващите се и в нея участват както банкови, така и небанкови финансови институции. Продуктите и пакетните услуги, които се предлагат от тях са изключително многообразни, поради което или трябва да отделите достатъчно време за да ги проучите и да определите най-изгодния за вас, или трябва да се доверите на финансовите съветници – фирми, които срещу определена комисионна са склонни да изследват вашите нужди и да ви предложат готови решения, които да съответстват на потребностите ви.
Бързите кредити са добра алтернатива, когато от вас се иска бърза реакция при покупка, когато се нуждаете от рефинансиране на друг кредит или имате задължения, които не търпят отлагане във времето. В общи линии бързите кредити са насочени както към индивидуалните клиенти (физически лица) така и към малките и средни предприятия и едрия бизнес. Нека е ясно, обаче, бързите кредити се отнасят не толкова до скоростта или лекотата, с която финансовата институция ще преведе заем по сметката ви, колкото до срока на одобрение на молбата ви. Бързите кредити означават именно това – бързо да разберете можете ли да очаквате заем или не.
Едни от най-бързите за одобрение са потребителските кредити: често получавате одобрение в рамките на един час, когато се отнася до конкретна сума за закупуване на вещи на лизинг. За по-солидни суми ще имате отговор до 24 часа. Голяма част от кредитите онлайн също получават бърз отговор, като правилото и тук е, че колкото по-малка е сумата, толкова по-бърз е отговорът. Има обаче видове кредити, които изискват време за проучване, тъй като са свързани с големи отпускани заеми: ипотечните кредити, жилищните, студентските или бизнес кредитите. Например за ипотечен кредит се чака около седмица одобрение, докато за бизнес кредит до 150 000 лв ще трябва да потърпите до два работни дни.
При искане на бърз кредит трябва да сте готови за по-висока лихва. Същото се отнася и за кредитите без доказване на доход. С други думи, колкото по-малко гаранции давате на финансовата институция за вашата платежоспособност и колкото по-бързо искате да усвоите заема, толкова повече ще трябва да платите за услугата във вид на лихва. Затова е добре да прецените правилно ситуацията, в която се намирате и да се опитате да преминете към по-изгодна позиция на кредитоискател. Тук финансовите съветници, които имат поглед върху офертите на различни банкови и небанкови институции могат да ви бъдат от полза. Другото разумно решение е да се обърнете към банка, чийто клиент вече сте. Ако сте имали добри взаимоотношения с банката до момента, можете да получите преференциално отношение към вас като лоялен клиент.


Ето и няколко сайта в интернет, които отпускат бързи кредити:
http://www.netcredit.bg/
http://minizaem.bg/
http://www.credissimo.bg/
http://www.creditgroup.cc/

1 коментар:

  1. Здравейте, може ли да добавите към списъка моя сайт - https://www.ferratum.bg/

    ОтговорИзтриване